Turistička zajednica općine Murter- Kornati: Naslovna stranica | Kontaktirajte nas | Naša lokacija English Deutsch Italiano Hrvatski
Nautika

Nautika

 

Murterski akvatorij i kornatski arhipelag omeđeni su i ispresijecani sa čak 14 pomorskih kanala, vrata i prolaza.

Kornatski arhipelag presijecaju 3 morska kanala: Sitski, Žutski i Kornatski kanal. Od otoka Pašmana Kornati su odvojeni Srednjim kanalom, od otoka Žirja Samogradskim vratima, a od Dugog otoka prolazom Mala Proversa.

Nautičarima je posebno privlačan otok Žut u čiju ACI marinu često navraćaju. Na otoku postoji nekoliko restorana i više obala uređenih za prihvat plovila. Žutski i sitski otoci i njihovo podmorje nisu opasnost za nautičara. Jedino opasno opasno mjesto jest hrid Misi na ruti koja vodi od glavnih žutskih porata prema Murteru.

Uvala Lavsa smjestila se na sjevernoj obali istoimenog otoka i jedno je od najsigurnijih zakloništa u akvatoriju Nacionalnog parka Kornati pa je stoga omiljeno odredište mnogih nautičara.

Uvala Anica nalazi se na sjevernoj strani otoka Levrnaka i pruža dobro zaklonište brodicama po svakom vjetru.

 
Marine
Zahvaljujući trima marinama, od kojih je jedna u gradu, a dvije na Kornatima, Murter se može ubrojiti u važnija središta nautičkog turizma na Jadranu.
saznaj više
Charter
Popis pružatelja charter usluga u Murteru.saznaj više