Eco Edu Media je linija edukativnih proizvoda za djecu i mlade kojim tvrtka Motonautika – Luke d.o.o. želi unaprijediti svijest o vrijednosti prirode i važnosti njena očuvanja, ali i doprinijeti promociji naših prirodnih bogatstava.

Okosnicu edukativnih proizvoda čine edukativne slikovnice iz serijala Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske u kojima nas pustolovni galeb, na zanimljiv i djeci primjeren način, upoznaje s nacionalnim parkovima i parkovima prirode Republike Hrvatske, vrstama koje tamo žive. međusobnim odnosima unutar ekosustava, ali i kulturnom baštinom. Do sada su izdane Markove pustolovine u nacionalnim parkovima Krka i Mljet i parkovima prirode Telašćica, Vransko jezero, Biokovo i Lastovsko otočje.

Serijal Čudesni svijet Kornatskog otočja obrađuje teme vezane za Kornatsko otočje, njegovo podmorje i kopneni svijet. Do sada su unutar serijala izdane dvije edukativne slikovnice – Prijateljstvo iz morskih dubina i Bepo i Kantica.

Edukativne slikovnice namijenjene su djeci od šest do dvanaest godina.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH prepoznalo je vrijednost do sada objavljenih edukativnih slikovnica te je izdalo stručno mišljenje u kojem navodi:

„edukativne slikovnice će pridonijeti podizanju svijesti o očuvanju prirode, ali i doprinijeti kulturi čitanja. One su vrijedan edukativni materijal u razrednoj nastavi i nastavnom predmetu Priroda i društvo, a mogu se koristiti i u drugim nastavnim predmetima.“

Osim edukativne vrijednosti, edukativne slikovnice su i jedinstven i koristan suvenir te trajni podsjetnik na prirodne ljepote zaštićenih područja i njihove okolice.

Prodajna mjesta:

ŠIBENIK (Papirnica INBOX – Dalmare Centar, Suvenirnica NP Krka)

ZADAR (Suvenirnica FORUM – Kalelarga)

SPLIT (Prirodoslovni muzej i Zoološki vrt)

VODICE* (suvenirnica Moje misto)

SKRADIN* (TA Active Destination)

BETINA (Muzej betinske drvene brodogradnje)

SALI* (suvenirnica SRI PORTA)

MLJET* (suvenirnica JU NP Mljet)

LASTOVO* (suvenirnice JU PP Lastovsko otočje)

VRANSKO JEZERO* (suvenirnice JU PP Vransko jezero)

MURTER (Gift shop “Galeb Marko*, Trgovina Lucija i suvenirnica JU NP Kornati*)

PULA (Akvarij u Puli)

Suvenirnice označene zvjezdicom (*) otvorene su tijekom turističke sezone.

www.ecoedumedia.eu

Kontakt broj: 099.441.5094

E-mail: martina@ecoedumedia.eu

Fotogalerija