PHOTO: SHUTTERSTOCK
Automobilom

Do šibenske regije vodi dobar sustav cesta koje omogućuju izravne komunikacije s ostalim većim gradovima Republike Hrvatske: Zagrebom, Rijekom, Zadrom, Splitom i Dubrovnikom, ali i sa europskim središtima.

Dolazak automobilom moguć je iz nekoliko smjerova:

Iz Zagreba

Iz smjera Zagreba do Šibenika vodi glavna hrvatska autocesta A1 koja spaja dalmatinske gradove s unutrašnjosti, a koja je uključena u europske koridore V i X, te u nastavku ide prema Ljubljani, Beču, Budimpešti ili Beogradu, odnosno put Istanbula ili Atene. Paralelno s autocestom, proteže se i dobra državna nenaplatna cesta Lička magistrala (D1) koja prolazi kroz Knin i vodi do Splita.

Iz Rijeke

Iz Rijeke je moguće doći autocestom A7 koja se na Bosiljevu spaja na A1 ili slikovitom obalnom Jadranskom magistralom D8, koja povezuje sjeverni i južni Jadran, te vodi do Dubrovnika, a završava na krajnjem jugu Crne Gore.

Kroz županiju prolazi i europski pravac E65 koji vodi od Malmöa u Švedskoj preko Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika prema gradu Chania u Grčkoj.

Detaljnije informacije o cestovnim putevima i stanju na cestama pronađite na stranicama Hrvatskog autokluba i Hrvatskih autocesta.