Turistička zajednica općine Murter- Kornati: Naslovna stranica | Kontaktirajte nas | Naša lokacija English Deutsch Italiano Hrvatski

Marine

 

Marine

Zahvaljujući trima marinama, od kojih je jedna u gradu, a dvije na Kornatima, Murter se može ubrojiti u važnija središta nautičkog turizma na Jadranu. U gradu se također nalazi i jedno brodogradilište, opremljeno za izradu svih vrsta malih i srednjih plovila.

  Marina Hramina
Marina Hramina
Foto galerija Marina Hramina

Marina Hramina smjestila se u sjeveroistočnom dijelu istoimene uvale. Marina raspolaže s 400 vezova u moru i s 250 vezova na kopnu, a za svaki vez je osiguran priključak za vodu, struju i kabelsku TV.

Prostor čitave marine je osiguran i pod stalnim je video nadzorom. Marina posjeduje dizalicu nosivosti 15 tona, kao i travel lift nosivosti 70 tona za usluge dizanja i spuštanja brodova većih i od 25 metara, zatim kolica za transport brodova nosivosti 30 tona.

U sklopu marine nalaze se i radionice za popravak drva i plastike, bojanje, poliranje, zatim stanica za održavanje aku-baterija u zimskom razdoblju, radionica za popravak motora te trgovina rezervnim dijelovima.

Osim toga u sklopu marine se nalazi restoran, hotel,charter, market, suvenirnica, praonica rublja, trgovina sportske odjeće, internet corner, rent-a-scooter, WLAN – bežićni pristup internetu.

Web stranica: www.marina-hramina.hr

  ACI marina Žut
ACI marina Žut
Foto galerija ACI marina Žut

ACI marina Žut smještena je u uvali Podražanj na sjeveroistočnoj obali otoka Žut. Otok Žut je sastavni dio Žutsko-sitske grupe otoka smještene u sjeveroistočnom dijelu Kornatskog otočja. Marina raspolaže sa 113 vezova u moru, koji su opremljeni priključcima za vodu i struju.

Opskrba vodom i strujom za potrebe plovila je ograničena. Voda se isporučuje od 08.00 – 10.00, a struja od 08.00 – 12.00, te od 18.00 – 24.00 sata.

Sadržaj: Recepcija, mjenjačnica, restoran, telefon, sanitarni čvor (WC i tuševi), prodavaonica prehrambenih namirnica. Najbliže crpke za gorivo nalaze se u luci Zaglav na Dugom otoku (8 nm) i Murteru (14 nm).

Marina je otvorena u razdoblju od travnja do listopada.

Web stranica: www.aci-club.hr/marina.asp?ma=zut

  ACI marina Piškera
Foto galerija ACI marina Piškera
Foto galerija ACI marina Piškera

Otok Piškera ili Jadra sastavni je dio Nacionalnog parka Kornati. U NP Kornati najčešće se ulazi kroz njegov sjeverni ulaz (Proversa mala i Proversa vela) ili s juga ploveći između rta Opat i otoka Smokvica. Najzanimljiviji dio Kornata, poznati "klifovi", protežu se uz zapadne krajeve pojedinih otoka, a najljepše nalazimo na otoku Mana i Rašip. Nešto južnije nalazi se otok Piškera. Uz zapadnu obalu Piškere nalazi se otok Panitula vela na kojem je smještena ACI marina Piškera.

Marina raspolaže sa 120 vezova u moru. Dubina mora na gatovima iznosi 2,5–3,5 m. Vezovi su opremljeni priključcima za vodu i struju. Opskrba vodom i strujom za potrebe plovila je ograničena. Voda se isporučuje od 08.00 – 10.00, a struja od 08.00 – 12.00, te od 18.00 – 24.00 sata.

Sadržaj: Recepcija, mjenjačnica, restoran, telefon, sanitarni čvor (WC i tuševi), prodavaonica prehrambenih namirnica. Najbliža crpka za gorivo nalazi se u luci Zaglav na Dugom otoku (12 nm) ; Murteru (15 nm).

Marina je otvorena u razdoblju od travnja do listopada.

Web stranica: www.aci-club.hr/marina.asp?ma=piskera

  Marina Vinici
 

Adresa:
Ul. Put Jersan 15
22243 Murter

Telefon: +385 (0)22 435-810
Fax: +385 (0)22 434-647

E-mail: marina-vinici@net.hr