Izleti na Kornate

Doživite Kornate ploveći izletničkim brodom kroz labirint od gotovo 150 otoka, otočića i hridi, razgledajte poznate kornatske klifove, crkvu gospe od Tarca sagrađenu na ostacima starokršćanske bazilike iz 12. st. i utvrdu Tureta iz 6 st., kušajte kornatske specijalitete, te se osvježite u kristalno čistom moru!

Ukoliko poželite posjetiti Kornate izletničkim brodom na izboru Vam je cijela paleta mogućnosti tipa i kapaciteta izletničkih brodova. Murter kao najbliža točka, udaljen 9 Nm ili 15km od Nacionalnog parka Kornati, pruža idealnu destinaciju za polazak prema kornatskom otočju. U ljetnoj sezoni (srpanj i kolovoz) polasci broda su svaki dan, a iz Murtera do Kornata put traje oko sat vremena. U predsezoni i podsezoni (svibanj, lipanj, rujan, listopad) je ponuda izleta uglavnom bazirana na grupama kojima se mogu priključiti i individualni izletnici. 

Cijene izleta, rute, vrijeme polaska i povratka i aktivnosti određuju organizatori izleta, no uglavnom su u ponudi cjelodnevni izleti s polaskom ujutro (oko 9.00) i povratkom u poslijepodnevnim satima (oko 18.00). Izleti se običajno sastoje od: vožnje do Kornata, prolazak Kornatskim arhipelagom, stanke za ručak (na brodu ili u nekom od malih Kornatskih restorana), te stanke za plivanje i razgledavanje.

 

Fotogalerija